2 mins read
Bulgur Pilavının Lezzetini Artırmak İçin Bu Sırrı, Ustası Verdi
İlk püf nokta, bulgurlar genellikle üretim aşamasındayken yıkanıp paketleniyorlar. Bu sebeple yemek yapmadan önce bulguru yıkamanız gerekmez. Bulguru yıkamak lezzeti azaltır. Kullanacağınız bulgurun iri taneli ve sarı olmasına özen gösterin. Kavurma aşamasında sıvı yağ ve tereyağını birlikte kullanın.
Lezzetli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 2.5 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 adet yeşil biber
- 2 büyük boy domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı kaynamış su (tavuk suyu tercih edilebilir)
Yapımı
- Domatesli bulgur pilavı yapmak için öncelikle tencereye sıvı yağı alıp kızdırın.
- Ardından kızan sıvı yağa halka halka doğradığımız 3 yeşil biberi ekliyoruz. Biberi sıvı yağda karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika kavurun.
- Pilavımızı yaparken ocağın çok açık olmadığına dikkat edin. Ardından 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip kavurma işlemine devam edin.
- Domates salçası biberle karışıp kokusu çıkana kadar kavrulduktan sonra 2 adet büyük boy domatesi de ekleyin.
- Domatesi de eklenen pilav malzemeleri bu adımda 3-4 dakika daha kavrulur.
- Daha sonra 2. 5 su bardağı pilavlık bulguru yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
- Pilavlık bulgur malzemelerle karışana kadar kavurmaya devam edilirken karıştırın.
- Bulgurun rengi dönene kadar yaklaşık 4-5 dakika kavurma işlemine devam edin.
- Sonrasında pilava 1. 5 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip iyice karıştırın.
- Son olarak pilavınıza 4 su bardağı kaynayan suyu da ekleyip karıştırın.
- Pilavın suyu da eklenip iyice karıştırıldıktan sonra su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatarak pilavı pişmeye bırakın.
- Pilavın pişme süresi yaklaşık 15-20 dakika sürecektir.